Det finns många anledningar att älska handboll och för att bara nämna några få så är det bland annat att både kvinnor och män sysslar lika mycket med det, att det finns en handikapps-version av sporten liksom att man kan spela den inne, ute och till och med på stränder. Det har till och med gått så långt att beachhandboll, eller sandboll som denna variant också kallas, håller på att bli populärare än inomhushandboll.

Efter fotboll så räknas handboll vara Europas populäraste sport men det beror lite på vilka länder man talar om; medan greker och italienare inte är lika intresserade så sitter tyskar, tjecker och svenskar som klistrade vid TV-rutan när det är match på gång.

Ishockey är den snabbaste lagsporten i världen men sedan kommer handboll som god tvåa. En match går rasande fort och som åskådare är spänningen på topp rakt igenom. På bara några sekunder kan resultaten ändras radikalt och man vet aldrig riktigt hur det kommer att gå.

Handboll är en slags kombination av fotboll, basket och vattenpolo och även om det finns internationella regler så finns det också vissa skillnader i olika länder. Till exempel så får en amerikansk handbollsspelare endast ta ett steg med bollen i handen medan den europeiske får ta tre, precis som i basket.

Under en handbollsmatch har man inte bara en domare utan hela två! Den ene är ansvarig för matchen över lag medan den andre håller koll på mållinjen. Anledningen till detta är just spelets hastighet och båda domarna anses vara precis lika viktiga.

Sveriges herrlandslag i handboll är ett av världens bästa men samtidigt har en av de värsta olyckorna inom sporten också drabbat en svensk. Under en match år 2002 krockade Johan Pettersson med målvakten så illa att han nästan strök med men tack och lov kom han undan med ett par tänder färre.