Vissa spelare verkar missbruka de nyligen upprätthållna handbollsreglerna för att vinna straffar med flit. De nya reglerna slår fast att om bollen träffar en spelares hand eller arm ovanför axeln är det automatiskt straff, oavsett uppsåt.

I söndags vann Roma-anfallaren Edin Dzeko en straff i första halvlek i Rom-derbyt. Istället för att skjuta på mål såg Dzeko ut att se Sergej Milinkovic-Savic höja sin arm och slå den utsträckta lemmen för att tjäna punktsparken, som Aleksandar Kolarov konverterade.

Lazios tränare Simone Inzaghi sa: “Vi måste vänja oss vid denna nya regel.” “Jag tror att det var sökt och upptäckt.

“Vi får inte hålla armarna uppe för annars kommer fotbollsspelare med utmärkt mål att leta efter armen i området och som ett resultat kommer en straff att utdömas enligt dessa regler.”

Efter paus kvitterade Luis Alberto för Lazio och slutade 1-1.

Reglerna var utformade för att göra spelet tydligare för människor som spelar eller tittar på det, men de fortsätter att väcka debatt.

Förra veckan fick Fiorentina en tidig straff när ett knä avledde bollen på undersidan av Piotr Zielinskis lätt upphöjda arm.

FEL I FÖRSVAR

Under var och en av de senaste åtta säsongerna har Juventus haft det bästa försvaret i Serie A.

Dess legendariska BBC-försvar av Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli och Giorgio Chiellini har hjälpt dem att vinna titeln under dessa år.

Trots Barzaglis pensionering förväntades Juventus behålla sin defensiva styrka, särskilt efter att ha gjort Matthijs de Light till den dyraste försvararen i Serie A-historien när han värvades från Ajax för 75 miljoner dollar förra månaden.

På fredagen fick Bianconeri ett slag när Chiellini slet av det främre korsbandet i höger knä under träningen, vilket uteslöt honom i cirka fem månader.

De Ligt debuterade mot titelrivalen Napoli i lördags. Han var ansvarig för två av målen när Napoli tog sig från tre mål ner till oavgjord nivå innan Juventus triumferade med 4-3 tack vare en egen plan för stopptid.

“Han kommer från ett lag som försvarar annorlunda, i en liga som inte är den italienska ligan”, sa Giovanni Martusciello, Juventus assisterande tränare. “Han spelade också bra i en timme innan hans tillstånd försämrades. Han är dock en spelare i världsklass.”