handbollfans

HANDBOLL SOM EN FRITID AKTIVITET

Handbollen har genomgått många förändringar under de senaste decennierna som analyserades i den historiska överwiev. Tävlingsidrotten spelas bara i idrottshallar men numera är den tillbaka i

friluftslivet också. Det finns nya populära former som svamphandboll, beachhandboll och streethandboll.

handbollfans

Svamp handboll

Ez a játék leginkább az általános iskolában, és az utánpótlás nevelés során U7, U8 és U9-es korosztályban jelenik meg. Speciális a pálya, és a felszereltsége, továbbá a labda, mely szivacsból készül innen az elnevezés är. Kevesebb en mezőnyjátékosok száma, hogy minél több lehessen en labdaérintés. En nagyobb korosztályokban fokozatosan növekszik a pálya mérete és en játékidő, valamint en szabályok bevezetése är folyamatosan sorra kerül. Detta spelas mestadels i grundskolor och när de tränar efterväxten U7, U8 och U9 åldrar. Detta har ett speciellt fält och utrustning, dessutom är bollen gjord av svamp. Den spelet har färre fältspelare så att det finns fler bolltoucher. Bland äldre åldersgrupper storleken på fältet är större och speltiden är längre, liksom reglerna gradvis Infört.

Beachhandboll – sol och skoj

Beachhandboll är en sommar av tävlingssporten. Att spela det är roligare. Till exempel det spelas musik under spelet och det spelas även i regn. Numera är det viktigt att del av strandfester. Beach handboll är mycket spektakulärt eftersom det finns många akrobatiska rörelser i den och med visa mål som spelarna kan göra 2 poäng som gör spelet mer intressant. Med de speciella reglerna finns det en mer spänd  Atmosfär. I beachhandboll

det finns mindre kropp till kropp tävling. Spelet är mer rättvist fokuserat, den som spelar Streethandboll Som det har nämnts kan handboll spelas på olika planer och lika fritid som Väl. Streethandboll liknar traditionell handboll, men det är inte samma sak. Spelet har dess egna härskar, påverkades utvecklingen av basket. Poängen är kärleken till rörelse, god atmosfär och hälsosam livsstil.

Återvändande irländare, liksom den engelska militären och polisen, kan ha fört det extra inslaget av sidoväggar tillbaka till Irland. Leken uppmuntrades bland militären och i skolar av land-äga klassificerar. Domstolar med sidoväggar kallades ofta Fives Courts och har identifierats i Wexford, Clare och Dublin. Lokalbefolkningen, som ofta uteslöts från dessa anläggningar, fortsatte att leka i sina enväggiga “gränder”, ofta gavelslut av hus och ruiner av slott och kyrkor.

Organiserade spel var aldrig ett inslag i denna tidiga era. Det fanns inga medborgare, men det fanns vad som kan ha varit den tidigaste proffsturnén. Redan 1850 skulle spelare som Martin Butler från Kilkenny och William Baggs från Tipperary, med till synes ingen fast ockupation, resa över hela Irland för att spela om lönerna mot de lokala mästarna. En annan egenskap var främjandet av handboll och andra gaeliska sporter av de kristna bröderna och andra katolska undervisningsorder. Många av dessa män kom senare med leken till Sydafrika, Amerika och Australien, till skolar liksom Duquesne universitetar i Pittsburgh och högstadierna i Butte, Mont..