Vilka är dina åsikter? Vlado Stenzel har skapat nya handbollsregler.

Vlado Stenzel, den förste olympiska mästaren i handboll från Munchen 1972 och världsmästare 1978 med Jugoslavien och Västtyska lagen, sammanställde en lista med tio handbollsregler som kommer att hjälpa handboll att bli en världsomspännande sport.

Ta en titt på listan som Handboll har sammanställt specifikt för dig.

MAJ 2020 – VLADO STENZEL OCH HANS EXPERTVÄNNER

Med tre provhändelser i Tyskland under de senaste sju åren av experiment och misslyckanden, Wallau-Massenheim, Bad-Schwartau och Budenheim, mina otaliga brev som är välkända av handbollsexperter och min ständiga efterlevnad av nya regler, har jag kommit fram till slutsatsen. att vi genom att ändra dessa tio handbollsregler kan gå in i en ny värld av en underbar sport, med vilken vi kan vinna en världsomspännande publik även om det inte är deras lag som tävlar. Våra idrottshallar är för det mesta tomma, förutom i Tyskland, så vi får göra några förändringar.

Jag föreslår att handbollens lagar ändras för att föra dagens högkvalitativa handbollssport närmare och mer fascinerande för åskådare, göra det lättare att förstå och lära sig och göra domarbeslut lättare, så att den kan konkurrera med fotboll och basket.

Handbollsmatcher kommer att få ett mycket mer konsekvent resultat, och funktionärer kommer att ha mindre inflytande på utvecklingen. Insatserna för spelets resultat skulle utan tvekan stiga.

Fansens intresse skulle väckas inte bara av det enorma antalet mål utan också av den spänning som kändes under matchens 60 minuter. Handboll skulle bli mycket mer underhållande om dessa föreslagna regler implementerades, och tränare skulle ha mer taktisk kontroll över spelet. Målvakternas betydelse i spelet skulle utan tvekan minska.

Vi ber respektfullt att officiella talare i idrottshallar nämner målskytten och spelaren som bidragit till målet. Detta skulle också öka värdet och uppmärksamheten för spelare som fick “assist” från media och åskådarna.

I de föreslagna nya reglerna finns det blå kortet inte längre. Samma handbollsregler gäller de första 60 minuterna av matchen.

VID ATTACK ÄR MÅLKÅPEN INTE LÄNGRE EN EXTRASPELARE.

Till att börja med, om en målvakt tappar kontrollen över bollen efter en räddning och den lämnar hans område, får han kliva ut från 6 meter, röra bollen och skicka den till en lagkamrat.

För det andra tillåts målvakten att vara med i kontringsförsvaret. Om han stjäl en boll får han bara en passning för att få bollen till sin partner innan han inte längre kan delta i attacken. Ett 7-meters kast skulle påtvingas för en andra beröring med bollen (passa eller fånga bollen).

Liksom andra fältspelare byts målvakter bara ut när deras lag har bollen.

ATTACKEN VARAR 45 SEKUNDER.

Attacken har en tidsgräns på 45 sekunder. Närhelst ett av lagen har bollen kallas det ett besittning, anfallsfasen börjar. Om ett regelbrott begås, en 7-metersstraff utdöms, bollen går utanför spelfältet, eller en straff som en 2/3-minuters utvisning eller ett gult/rött kort har utdömts, kommer tiden att stoppas. Alla spelare och åskådare i hallen bör se anfallstiden på 45 sekunder.