Sport i Japan – från volleyboll till handboll!

Vägen till OS 2016 i London!

Asiatiska spel

Visste du – För första gången slutade Japans olympiska lag på tredje plats i medaljräkningen vid de asiatiska spelen. Vid de asiatiska spelen 1986 i Seoul, Sydkorea, vann det japanska laget 58 guldmedaljer och tog tredjeplatsen i det inofficiella lagmästerskap, bakom Kina (94 guld) och värdlandet (93 guld).

Värdland

Visste du – Olympiska sommarspelen 1964 hölls i Tokyo, Japans huvudstad, en av de mest industrialiserade länderna på planeten. För första gången var Asien värd för OS. Visst påverkades valet av Japan av landets ekonomiska rikedom. För bara några få år sedan var Tokyo värd för de asiatiska spelen III.

1972 vinterspel

Visste du att Sapporo var värd för de olympiska vinterspelen i början av 1970-talet. Denna olympiska händelse hade hjälpt till att inspirera moderniseringen av Sapporo, en av de vackraste städerna i Japan.

Handboll

Visste du- Vid de asiatiska spelen 1982 i New Delhi (Indien) vann herrhandbollslaget silvermedalj, bara bakom Folkrepubliken Kina (guld).

Volleyboll

Visste du-1964 vann det första olympiska mästerskapet av Japan. År 1972 vann det japanska seniorlandslaget för män den andra olympiska guldmedaljen i sin historia i volleyboll för män i sommarlekarna i München, Västtyskland. I guldmedaljspelet besegrade de Tyska demokratiska republiken 3-1. Ändå eliminerades männens volleybollag vid den asiatiska olympiska kvalifikationsturneringen i mitten av 1990-talet och kvalificerade sig inte till sommarspelen 1996 i USA. För första gången kunde den inte tävla i Olympic Volleyball Tournament. För två år sedan hade dock den lokala truppen Japan vunnit guldmedaljen vid Hiroshima Asian Games; detta lag vann landets enda asiatiska guld det decenniet. År 2002 säkrade de bronsmedaljen bakom Sydkorea (guld) och Iran (silver). Nyfiket,

OS i Moskva

Visste du att XXII-olympiaden bojkottades av den japanska regeringen på grund av den sovjetiska invasionen av Afghanistan.

Asiatisk fotboll

Visste du att – År 1992 vann herrens asiatiska turnering Japan. I guldmedaljspelet avtronade de titelinnehavarna Saudiarabien (1-0). Åtta år senare slutade det på första plats.

Alejandro Guevara Onofre: Frilansskribent. Alejandro är författare till en mängd artiklar / uppsatser om över 220 länder och beroenden (och även amerikanska stater), från ekologi, historia, turism och nationella hjältar till olympiska sporter, utrikesförbindelser och vilda djur. Dessutom har han publicerat några böcker om kvinnors rättigheter, bland annat “History of the Women in America” ​​och “Famous Americans.”

Läs också Lär unga spelare hemligheterna för framgångsrik handboll i australiensisk fotboll